Aquatracer

Adress:

Sandslättsvägen 32

311 46 Falkenberg


Tel: 0346-450 330

       0766-236 802


E-post info@vaprojekt.se                       


AQUATRACER 200 -

lokaliserar med hjälp av tonsättning  -

läge och djup på metalledning

Gör det lätt att hitta ledningsdragning med AquaTracer.


Den har alla väsentliga funktioner för att du som användare skall på ett tillförlitligt sätt kunna hitta kablar och rör i marken. Med de bästa frekvenserna för lokalisering av vattenrör måste denna ”lokaliserare” vara ett ”måste” för alla som arbetar med ledningsnätet


 AQUATRACER

  Hur den fungerar

Direkt anslutning: Via direkt anslutna ledningarna kan användaren överföra den starkaste signalen till aktuell ledning.


Med hjälp av en motstånds- och signalutgångskontroll på sändaren kan användaren skapa en bra signal innan man börjar ”lokalisera”.

Det är möjligt att välja hög, medium eller låg effekt på sändaren vilket gör att användaren kan välja rätt nivå för att inte området skall vara mättat med signalljudet.


Mycket bra impedansmatchning: En överlägsen impedans matchning ökar utsignalens styrka. Vår 1 Watt sändare kan överträffa en normal 5 Watt sändare och vår 5 Watt sändare kan överträffa en 10 W sändare.


Lågenergisändare är mer ekonomiska vad gäller batteriförbrukningen. Med en lågenergisändare är det även  mindre risk att man ”lokaliserar” fel ledning pga att signalen leds bort av andra ledningar.Arbetsfrekvenser och funktioner

Omfattande urval av frekvenser: 

- 82kHz är den bästa frekvensen för att lokalisera gjutjärns vattenledningar med gummiringar.

-   1kHz är den bästa frekvensen för att lokalisera koppartjänstförbindelser och svetsade stålrör (stamnät);

- 9,8 kHz och 33 kHz är de bästa frekvenserna för allmän lokalisering inklusive telekommunikation och kraftkablar;

- 145 kHz är den bästa frekvensen för att finna på alla ledningar före en utgrävning.Peak och noll lägen: AquaTracer kan växla mellan topp och noll-läge. Peak-läge visar en större signalstyrka när du mäter direkt över målet. Det är perfekt för vardagliga lokaliseringen.


I överbelastade nätverk kan en sådan signal bli lite ostadig, om det är fallet kommer möjligheten att växla till noll-läge att ge ett mer pålitligt resultat.


Sondläge: Med ett brett utbud av inspektionskameror och sonder på marknaden är det viktigt att det finns kompatibilitet mellan sondfrekvensen och rörlokaliseraren. AquaTracer hittar sonder med frekvenserna 512Hz, 640Hz och 33kHz.


Tryckknappens djup: Djupet visas mha en knapptryckning. En trippelantenn ger ökad tillförlitlighet och noggrannhet. Djupnoggrannheten är +/- 10%.


Ergonomisk mottagare: En lätt och välbalanserad mottagare för bekväm drift. Signalstyrkan visas numeriskt och som en skuggad skala. En bakgrundsbelysning gör nattarbete möjligt. Djup- och strömmätning visas samtidigtInnehåll i leverans

Copyright © All Rights Reserved.

1 x 1-Watt sändare

1 x mottagare

1 x direkta anslutningsledningar

1 x jordspett

1 x bruksanvisning

1 x bärväska


Extra tillbehör:

-Sond

-Ledningsklämma

-5 watt sändare istället

-för 1 watt