Aquascope3

Adress:

Sandslättsvägen 32

311 46 Falkenberg


Tel: 0346-450 330

       0766-236 802


E-post info@vaprojekt.se                       


 AQUASCOPE 3 

En högpresterande läcksökare utvecklad av

läcktekniker för läcktekniker. Ljudet från marken

förstärks, och minljudet under mätperioden

presenteras objektivt och digitalt. Du kan finna läckor oberoende av om det är i betongvägg, under asfalt eller gräsmatta


Praktiskl design, lätt att ha med sig och stryktålig


Aquascope 3 är konstruerad av proffs för proffs på läcksökning. Med högkvalitativa kontakter, lätt och robust förstärkarenhet och kablar som är utformade för att minska snubbelrisk, är den det ultimata instrumentet även under långa arbetsdagar. Förstärkningsremmen gör att operatören kan bära enheten runt halsen eller midjan. Ett universellt hörlursuttag gör att du kan använda dina favorithörlurar.

Enkel och intuitiv kontroll


Aquascope 3 har praktiska inbyggda

funktioner, som är enkla att använda. En unik ”enknappsstyrning” och den enkla tablån på framsidan gör Aquascope 3 till läcksökningsverktyget som passar alla användare, oberoende av dennes erfarenheter.


Filterinställningarna är extremt användarvänliga.

Erfarna användare kan hitta svåra läckor med hjälp av ett inställbart smalt bandbreddsfilter för att undertrycka oönskade störningar och/eller bakgrundsbrus.


Bakgrundsbelysningsfunktionen möjliggör nattarbete när det behövs.

Hög kvalitet och underhållsfri

Aquascope 3 använder en högkvalitativ

sensorteknik och hållbara väl testade komponenter. Resultatet är kraftig

förstärkning och högre känslighet med ett mycket klart tydligt ljud, ljud som är ledande inom branschen. Den robusta konstruktionen av alla ledningar och kontakter och användningen av dubbla A-batterier gör A Aquascope 3 till ett underhållsfritt system med praktiskt taget inga driftstopp och mycket låga driftskostnader. Den robusta väskan ger Aquascope 3 tillräckligt skydd för den dagliga användningen.

OBS! en skillnad på 3 dB innebär fördubbling avljudet, 10 dB 10 ggr och 20 dB 100 ggr

Funktionen MIN-värdesmätning

Medan vissa akustiska enheter visar enbart en ”just nu ljudnivå” tillåter Aquascope 3  användaren att se en ljudnivå som är det digitala MIN-värdet under mätperioden oberoende av tillfälliga trafikljud, klackar, prat och annat.

Det ger användaren ett mer tillförlitligt ljudvärde i sin sökprocess. ”Min- värdesmätningen” sparar det lägsta brusljudets nivå, som erhållits under varje mätning.

De sista åtta avläsningarna kan ses av användaren, och visar tydligt om man flyttar sig bort eller mot läckan. Platsen rakt över läckan har det högsta värdet av alla inspelade minimala ljudnivåer – det är objektivt och inget tyckande.

I leveransen ingår

Innehåll komplett system

1 st förstärkare med midjeband

1 st handsensor för användning med stavar,

      stativ eller magnet

1 st marklyssnare (vindokänslig elefantfot)

1 st kabel (förstärkare till sensor)

2 st förlängningsstavar och 1 st spetsig stav

1 st magnet mätning på mjukt underlag

1 st trefot för grunda ledningar i/under betong

1 st väska i hårdplast                                           

1 st bruksanvisning på svenska

1 par hörlurar

2 års garanti                                                                 Funktion för signalfiltrering

Ljudmätning kan göras antingen över hela filterbandet 100-5100 Hz eller med en manuellt inställbart filterbandsbredd på 200Hz t.ex. vid inställt 440Hz mäts 340-540Hz ljudet.  Det medför att man snabbare kan finna en läcka, som genererar högt ljud (t.ex. visat av korrelation) just på denna frekvens.


Copyright © All Rights Reserved.